2008. december 27., szombat

Vaniliás kocka



Tészta: 25,5dkg cukor, 6 tojás, 3ek víz, 24dkg finomliszt,1cs sütőpor, 7dkg darált dió Cukrot a 6 tojássárgáját és a vizet habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet sütőport diót és a felvert tojásfehérjét .közepes lángon sütjük. (180 fok)

Krém:1l tej, 3cs vaníliás puding 20dkg cukor,1 ráma, 2cs vaníliás cukor

A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük ha kihűlt belekeverünk 1 rámát a cukrot, és vaníliás cukrot, rákenjük a lapra. A pudingot én mindig a mikróban főzöm meg, és amíg meleg akkor rakom bele a rámát, könnyebb elkeverni.

Teteje:3dl tej 2cs. tejszínhabpor

A tejszínport felverjük a tejjel és a krém tetejére simítjuk. Kakaóporral megszórjuk és hűtőbe tesszük

Úgy fog kinézni, mint egy tirmaisu, de 1 éjszaka hűtőben lét után nagyon szépen felvágható. Mindig abba a tepsibe készítem el az egész sütit, amiben a piskotát kisütőttem.



Nincsenek megjegyzések: