(a szükséges anyagok összesen 6 bejgli elkészítéséhez elegendőek)
tésztához: 1 kg liszt, fél kg rama margarin, 3 dkg élesztő, 2 db tojás, 6 dkg cukor, csipet só, 1,5 dl tej
diótöltelék: 40 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 2dl tej, 1 ek méz., 8 dkg mazsola, 1kk fahéj, 1 citrom reszelt héja
máktöltelék: 40 dkg darált mák, 2,5 dl tej, 20 dkg cukor, 2 ek. méz, 1 citrom reszelt héja, 1 kk. fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg, 8 deka mazsola
a lisztet átszitálod és a lágy margarinnal, a felfuttatott élesztővel és a hozzávalókkal alaposan összedolgozod. letakarva kb. 30 percig pihenteted majd henger formájúvá gyúrod és 6 egyenlő részre vágod. egyenként kinyújtod a lapokat és a töltelékkel gazdagon megkened. mielőtt elkezdenéd feltekerni, mindkét oldalát behajtod, hogy a sütéskor a töltelék ne jöjjön ki, és csak eztuán tekered fel. egy egész tojást és egy tojássárgáját felversz, bekened vele a tésztarudakat és hagyod meleg helyen megszáradni. ismét bekened, és száradás után előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütöd. azért kell a tojásozás után száradni hagyni, mert így lesz a tetején a tojásmáz gyönyörű repedezett. légkeveréses sütőben az első öt perc legyen légkeveréses, majd a többi sima normál.
képet később csatolok:)
2008. december 19., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
még annyi, hogy a tésztamennyiséget a mák és diómennyiséghez érdemes igazítanod!!!
Megjegyzés küldése