2008. december 9., kedd


kalácsrecept:

25 gramm élesztő, 1-1 dl tej, 60 gramm porcukor, 500 gramm finomliszt, 80 gramm vaj vagy margarin, 1 csomag van. cukor, 1 csipet só, 4 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja

élesztőt felfuttatod, szitált liszt közepébe bedobod, kovászt készítesz úgy negyed óra alatt meg is kel a liszt közepében. addig felolvasztod a margarint, meglangyosítod a maradék tejet, ebbe kevered a cukrot, sót, sárgákat, citrom reszelt héját. apránként a liszthez adod és összekevered majd a végén a langyos vajat is hozzáadod. dagasztóspirállal jó sokáig dagasztod, míg el nem válik az edény falától és jó fényes. 30 percig keleszted, aztán átgyúrod, formázod, és 200 fokos sütőben addig sütöd míg a tűpróbád jó lesz, ha túl sötét akkor takard le sülés közben alufóliával nehogy megégjen a teteje.

Nincsenek megjegyzések: