1 csomag újhagyma
1/2 kg csirkemáj
25 dkg vaj
2 kávéskanál currypor
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál brandy
só és frissen őrölt bors
Vékonyan felpaprikázzuk az újhagyma fehér szárát, aztán a májat falatnyi darabokra vágjuk, majd előveszünk egy kzepes méretű serpenyőt.
A vaj 1/3-án mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztjuk az újhagymát, és ha már puha, hozzáadjuk a májat meg a curryport. Amikor a máj kívülről alaposan megpirult, a belsejében pedig már csak egy egészen kicsike folt maradt sötét rózsaszín, szűrőlapáttal hamar kiszedjük. Jön vele az újhagyma is, de egyelőre mindezt félrerakjuk. Az üresen maradt serpenyőt visszateszük a tűzre, és óvatosan beleöntjük először a balzsamecetet, aztán a brandyt. Azonnal nagy sistergés hallatszik, de ez nem baj, így kell történnie. 1-2 perc alatt úgyis minden visszatér a normális kerékvágásba, addig pedig nem árt, ha fakanállal felkapargatjuk a serpenyő aljára tapadt ízes májpörköket. A brandys-balzsamecetes szószt levesszük a tűzről, és a félretett hagymás májjal meg a a maradék puha vajjal botmixerrel vagy turmixgépben összepürésítjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése