2008. december 20., szombat

Puha mézes-Dinus


125g méz

125gr vaj vagy margarin

3tojás

250gr porcukor

1/2 citrom leve és reszelt héja

125gr teljes kiörlésű rozsliszt

375gr finomliszt

1 kis kanál szódabikarbóna

2 evőkanál mézeskalácsfűszer

Felolvasztjuk a mézet vajjal és hagyjuk langyosra hűlni. Simára keverjük a tojásokat a porcukorral és hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval és belekeverjük a vajas mézes keverékbe. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A tésztát lisztezett munkalapon lazán átgyúrjuk, 8 részre osztjuk és 8db 4 cm-es átmérőjű rudat sodrunk belőle. Mindegyiket tíz egyenlő részre vágjuk és lisztezett kézzel gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Jól záródó dobozba kell tenni.

Mi vastagabb rudakat szoktunk belőle csinálni, mert így nagyon kicsik leszek a puszedlik. A tetejét meg lehet kenni tojásfehérjével, de ha tesztek rá valami bevonatot, akkor nem kell.

Nincsenek megjegyzések: