2009. január 13., kedd

Brassói a'la Blanka

Alapanyagok:
1 kg sertéslapocka (akkor venni kell olyan 1,3 kilót, sok benne a zsír) vagy sertéscomb vagy sertésszűzpecsenye
2 közepes fej hagyma ( vagy egy nagy)
0,5-1 dl olaj (nem szoktam nézni mennyit rakok, úgy jól tocsogjon benne a hagyma)
só, bors
kb 1 teáskanál pirospaprika
majoranna
marhahúsleves-kocka
fokhagyma tetszés szerint

A hagymát felaprítod, beteszed egy nagy edénybe (én jó nagy és mély TEFAL serpenyőbe szoktam), megpirítod az olajon, és amikor már jól összeesett beleteszed az előtte apróra felvágott, és letisztított (azért a zsírosát le kell róla szedni) húskockákat. Átforgatod fehéredésig, és amikor így megvan, akkor teszel rá egy kis sót, jól megborsozod, pirospaprikázod, és felöntöd vízzel, hogy ellepje. Beleraksz egy húsleveskockát, és ebben lefedetten párolod úgy 40 percet.(Nézegetni kell, hol tart a hús.) Közben beleszórod a majorannát is, és amikor már érzed, hogy megpuhult, akkor leveszed a fedőt és elfőzöd róla a vizet. Lehet bele tenni egy pötty petrezselymet is, és a legvégén belenyomni a fokhagymát. Vigyázz ne túl sokat, mert megkeseredik tőle! A krumplit az eredeti recept szerint kockákra vágod, megfőzöd félig, leszűröd, majd olajban kisütöd. Ezt követően a húst és a krumplit összeforgatod. Savanyúsággal tálalod! Isteni!

Nincsenek megjegyzések: