2009. január 16., péntek


Mascarpones fahéjtorta, kicsit másképpen:0)


Hozzávalók:

Tésztához:

20 deka darált dió, vagy darált mogyoró

13 deka kristálycukor

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál fahéj

3 tojás

3 evőkanál meleg víz


Krémhez:

500 gramm mascarpone, vagy 5 dl habtejszín két habfixálóval

3 csomag vaníliáscukor

olyan 2 evőkanálnyi reszelt csokoládé


Tetejére:

Dr Oetker Csokimáz (így kapod a boltban, csak fel kell melegíteni)


elkészítési ideje: kb 1 óra, ténylegesen olyan 30 perc meló


A 3 tojást szétválasztod, a tojások sárgáját habosra kevered a 13 deka cukorral, illetve 3 evőkanál meleg vízzel.

A tojások fehérjéit felvered.

A tojássárgájába beleteszed a 20 deka darált diót (én ezzel csináltam olcsóbb, és bárhol be lehet szerezni a diót) a fahéjjat és a sütőport, majd a végén szépen beleforgatod a habot.


Kikened a kerek tortaformát, kilisztezed, és beleöntöd a masszát.


A sütőt vagy előmelegíted 160 fokra, vagy légkeverésesbe beledobod, és olyan 25 percig sütöd.Én csak a végefelé nyitottam ki és néztem meg.Először feljön a piskóta, aztán összeesik magától, ne ijedj meg.


Ha kész, kicsit hűlni hagyod a formában, majd kiborítod belőle.


A krém:

A mascarponét összekevered a 3 csomag van.cukorral( vagy felvered a habtejszínt a habfixálókkal), és a csokireszelékkel, tehetsz bele egy kis mandulalikőrt, vagy bármit.

Ha kihűlt a tészta, ráteszed a krémet....


A csokimázt felolvasztod, majd amikor kissé visszahül, akkor ráborítod a mascarpone tetejére, majd villával mintát viszel bele.


Jó étvágyat:0)

Nincsenek megjegyzések: