Mascarpones fahéjtorta, kicsit másképpen:0)
Hozzávalók:
Tésztához:
20 deka darált dió, vagy darált mogyoró
13 deka kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
3 tojás
3 evőkanál meleg víz
Krémhez:
500 gramm mascarpone, vagy 5 dl habtejszín két habfixálóval
3 csomag vaníliáscukor
olyan 2 evőkanálnyi reszelt csokoládé
Tetejére:
Dr Oetker Csokimáz (így kapod a boltban, csak fel kell melegíteni)
elkészítési ideje: kb 1 óra, ténylegesen olyan 30 perc meló
A 3 tojást szétválasztod, a tojások sárgáját habosra kevered a 13 deka cukorral, illetve 3 evőkanál meleg vízzel.
A tojások fehérjéit felvered.
A tojássárgájába beleteszed a 20 deka darált diót (én ezzel csináltam olcsóbb, és bárhol be lehet szerezni a diót) a fahéjjat és a sütőport, majd a végén szépen beleforgatod a habot.
Kikened a kerek tortaformát, kilisztezed, és beleöntöd a masszát.
A sütőt vagy előmelegíted 160 fokra, vagy légkeverésesbe beledobod, és olyan 25 percig sütöd.Én csak a végefelé nyitottam ki és néztem meg.Először feljön a piskóta, aztán összeesik magától, ne ijedj meg.
Ha kész, kicsit hűlni hagyod a formában, majd kiborítod belőle.
A krém:
A mascarponét összekevered a 3 csomag van.cukorral( vagy felvered a habtejszínt a habfixálókkal), és a csokireszelékkel, tehetsz bele egy kis mandulalikőrt, vagy bármit.
Ha kihűlt a tészta, ráteszed a krémet....
A csokimázt felolvasztod, majd amikor kissé visszahül, akkor ráborítod a mascarpone tetejére, majd villával mintát viszel bele.
Jó étvágyat:0)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése