2009. január 16., péntek


Kávés mascarponetorta


A tésztát az előzző nap érdemes megsütni:0)


A tésztához:

8 tojás

kis só

15 deka cukor

1 csomag van. cukor

2 evőkanál erős, hideg, főzött kávé

1 citrom reszelt héja

20 deka darát dió vagy mogyoró

13 deka liszt

fél teáskanál sütőpor


tészta meglocsolásához hideg kávé


A töltelék:

50 deka mascarpone

5-6 evőkanál tej

1 evőkanál citromlé

2 deci tejszín

3 tasak van.cukor

2 evőkanál reszelt csoki


ELkészítési idő:olyan 1 óra összesen


A kávét főzd le először.

Sütőt előmelegíteni 170 fokra, vagy a légkeverésest nem (150 fok kell majd).

Tojásokat válaszd szét, a fehérjét habbá kell verni, a sót és a cukor 1/3-át add hozzá szépen belefolyatva.

A tojások sárgáját keverd ki a maradék cukorral, és van. cukorral habosra, és tegyük bele a kávét és a citromhéjat.

Keverd hozzá a diós lisztet, majd a legvégén keverd bele a habot óvatosan, hogy ne törjön össze.

A kivajazott, zsemlemorzsázott kerek tepsibe öntsd bele a masszát, és be a legalsó !!! rácsra, majd 1 órát kell sütni.


Ha megvan, vedd ki, és hagyd kicsit hűlni, majd borítsd ki egy tányérra.Hagyd egy napot pihenni.



Krémet másnap készítsd el.

Mascarponét keverd össze a tejjel és a citromléval, majd a van cukrokat is tedd bele, és a csokoládét.


Ha ez megvan, vágd 3 részre a tortalapot, locsold meg a legalsót, és kend rá a tortakrém 2/5-ét, majd rá a második lap, megint a tortakrém 2/5-ét, és végül a maradék krémmel kend le a tortát.


Jó étvágyat!


TIPP:Ha átszitálod a lisztet még finomabb a piskóta:0)






Nincsenek megjegyzések: