Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tojás sárgája
2 cs. vanliás cukor
1 csipet só
fél dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 dl tejfel
élesztőt a cukros tejben felfuttatni, fentieket összegyúrni alaposan, majd 2 cipóra osztani, és kb fél órát hadd pihenjenek-kelegessenek melegben. Ha ez megvan, akkor az egyik cipót ki kell nyújtani, hogy egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformába beleférjen, a másik cipó sorsa pedig rudacskákra való sodródásban fog beteljesedni, amik majd a meggyes cucc tetejére kerülnek.
meggyes cucc:
én 2 üveg meggyből csináltam, mert imádjuk :)
ízlés szerint cukor
fahéj
1 cs. vaníliás pudingpor
A meggy levét és a pudingport összefőzni, bele a cukor és a fahéj.
A tésztára halmozzuk a meggyet, de ha akartok az én hibámból tanulni, akkor először a süti falát kell felépíteni a rudacskákból, majd úgy bele a meggyeket. Aztán szépen a tetejére a rácsokat, és le lehet kenni a tojásfehérjével. Meg persze 1 ecsettel :)
180 fokos sütőben kb 1 órát kell sütni, és nem baj, ha a formában pihizik még vagy fél órát, mert ha éhes férjek és gyerekek vesznek körbe és követelőznek, akkor óhatatlan, hogy szétesik a mű...
ja és ha gondoljátok, konyharuha alatt letakarva tároljátok, így megpuhulnak a rácsok!
Jó étvágyat! :)
1 megjegyzés:
früh bakker ez a rácsos cucc engem mindig az amerikai pitére emlékeztet :))))) remélem ádám kihagyta :))))))))
úgyamúgy valami kiba jól néz ki!!!!!!!!
Megjegyzés küldése