2009. február 16., hétfő

Fokhagymás cipókák


Hozzávalók:

45 deka finomliszt, 12 fokhagymagerezd, 3,5 dl tej, 1 tojás elhabarva, 1 ek. só, 1 zacsi szárított élesztő de én egy kocka rendessel szoktam csinálni, 1 tk. szárított kakukkfű, 2 ek. napraforgóolaj, tej a megkenéshez, tengeri só a szóráshoz



fél deci tejben kis cukorral élesztő felfuttat. addig a többi tejben a fokhagyma feltesz főni, negyed órát közepes lángon, tej ne kapjon oda. addig a liszt tálba szitál, hozzáad a kakukkfű, a só, a tojás, az olaj, majd ha kész a fokhagymás tej, akkor turmixolás után az is mehet hozzá, kicsit lehűtve. szép rugalmas, lágy tészta lesz belőle. én nem szoktam egy órát keleszteni mert nincs rá idő, de a rendes élesztővel nagyon gyorsan megkel. amikor kétszeresére nőtt, akkor kilövöm belőle a levegőt, ütöm mint a répát, jól összemegy, négybevágom, bucikat formálok belőle, tepsibe teszem, és mí előmelegszik a sütő, addig tejjel megkenve, nagyszemű sóval megszórva még hagyom állni kicsit, addig is keleget. 200 fokon 15-20 percig sül, ez bucimérettől függ. csak és kizárólag szex és csók után, vagy jóval előtte ajánlott :))))))))))) szinte antibiotikum:)))))

pusz, vágyat,

igor

Nincsenek megjegyzések: