2009. március 9., hétfő



Görög karalábés csirke



Hozzávalók (4 főre):

6 zsenge karalábé
30 g vaj
1 csokor petrezselyem

bors
4 kisebb kicsontozott csirkemell (összesen 800 g)
200 g juhsajt
12-16 szem fekete vagy zöld olajbogyó
1 mk pirospaprika
liszt
olaj

Elkészítés:

A karalábét meghámozzuk, megmossuk és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
Vajban, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezve, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha a levét elfőné, kevés vizzel pótoljuk, és melegen tartjuk.
A csirkemell-szeleteket kissé kiverjük, fél órára besózzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk.
Kevés olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Mindegyik tetejére 1-1 vékony szelet sajt kerül, néhány percre befedjük, amíg a sajt a húsra olvad.
A szeleteket előmelegített tálra rendezzük, megszórjuk a kimagozott olívabogyókkal, körberakjuk a párolt karalábéval, végül meghintjük a vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Fontos! A sóval bánjunk csínján, mert a sajt és az olíva eredendően sós.

Megjegyzés: Én annyiban módosítottam a receptet, hogy fetasajtot tettem a húsra, rászórtam az olajbogyókat is és kicsit sütőben az egészet összesütöttem, hogy a sajt szép piros legyen. A petrezselyem pedig csak a karalébéra került, kicsit pároltam vele.

Nincsenek megjegyzések: